Skip to main content

CALL FOR PAPERS

Normativa per a la selecció de propostes

El proper juny de 2024, un divers i destacat cercle de TALENT es reunirà al Port Aventura Convention Centre (Tarragona, Catalunya) per encoratjar a les nostres societats a aconseguir la inclusió real de la diversitat en el mercat de treball, seguint els principis d'igualtat, dignitat i sostenibilitat. Tota la nostra experiència, tot el nostre coneixement i els principis comuns que compartim seran un excel·lent punt de partida per a continuar millorant el Treball amb Suport. Aquest fantàstic saber fer ens permetrà avançar cap al futur. Un futur amb oportunitats reals, desenvolupades en empreses creatives i societats innovadores.

Ens agradaria convidar-vos a unir-vos a viure aquesta nova Aventura, on ningú quedarà enrere: Persones amb discapacitat, empreses i ocupadors, proveïdors de serveis, ONGs, serveis d'ocupació pública, actors polítics, agències governamentals, institucions acadèmiques i investigadors. Tots aquests agents es reuniran per a compartir les seves excel·lents i innovadores pràctiques, desitjos, coneixement, habilitats i experiència en un ampli rang de temes, destinats a promocionar els millors enfocaments pràctics en el Treball amb Suport i les millors estratègies d'inclusió laboral.

Per tant, esteu tots convidats a participar amb les vostres contribucions en el 15è Congrés Europeu de Treball amb Suport. Totes les propostes hauran de contribuir a construir aliances estratègiques i vies conjuntes de creació entre els diferents agents, com a base per a desenvolupar entorns de treball segurs i empreses inclusives.

L'objectiu de les presentacions és explorar enfocaments previsors, innovadors i creatius en l'evolució del Treball amb Suport, posant l'accent en el panorama futur, però mantenint tots els principis originals del Treball amb Suport. Busquem la creació conjunta de les millors solucions per a respondre a les noves oportunitats o reptes que ens portarà el futur. Animem als presentadors i ponents a aprofitar aquesta oportunitat per a aportar les seves idees en coneixements nous, pràctiques, habilitats i perspectives. L'enfocament està en estratègies efectives per a apoderar als individus a l'hora de seleccionar, adquirir i sostenir l'ocupació, amb èmfasi a millorar els recursos d'inclusió dels ocupadors en el canviant panorama laboral.

Totes les propostes han de considerar una perspectiva i models centrats en la persona, amb el reconeixement de la seva diversitat, proveint suports flexibles i de qualitat al llarg de la seva trajectòria vital. El talent que promovem és, sens dubte, un factor de transformació social. Igualment, volem impulsar actuacions basades en el Model de Drets Humans de la Discapacitat, en les quals aquests s'apliquin efectivament per a promoure un rol actiu i igualitari de les persones amb discapacitat en les nostres societats.

Els presentadors haurien d'estar preparats per a implicar els participants del congrés a reflexionar de manera crítica sobre els continguts dels tallers i a suggerir els pròxims passos que han de ser explorats dins de la temàtica de la seva sessió.

Abans de començar el procés d'enviament, si us plau, revisi detalladament la secció dels TEMES i la següent secció d'instruccions per a presentadors i de Termes i Condicions.

Termes i condicions

 • Els presentadors hauran d'inscriure's al Congrés.
 • Els resums només han d'enviar-se via online. Només els resums enviats a través del sistema oficial d'enviament seran considerats.
 • Tots els resums han de ser enviats i presentats en el llenguatge oficial del Congrés, que és l'anglès. Les presentacions seleccionades podran ser realitzades també en castellà si aquesta és la preferència del/la ponent, i en català en funció de la disponibilitat pública de serveis de traducció.
 • Els resums han de presentar temes rellevants i relacionats amb el tema general del Congrés: “We have the talent. Now, Back to the Future of Supported Employment.
 • Els presentadors han d'estar preparats per a respondre a aquestes preguntes: Quin impacte transformador tindrà la meva sessió en els assistents? Què em motiva a participar en aquest Congrés?
 • Els resums han de respondre a les preguntes que s'indiquen al formulari. Si us plau, asseguri's que les seves respostes contesten efectivament a cada pregunta.
 • Els resums dels treballs acceptats es publicaran online.
 • Estem buscant projectes de futur i idees innovadores en la línia dels temes del congrés.
 • Important: les propostes que no segueixin les instruccions seran rebutjades.
 • L'enviament de propostes finalitzarà el 18 de desembre de 2023 (a les 23:59h CET).
  Termini en enviament ampliat fins a 2 de gener de 2024 (a les 23:59h CET). 
  Si us plau, tingui en compte que no hi haurà opció per a enviaments passat aquest termini.
 • Els potencials ponents seran informats al llarg del mes de març.

Prepari el seu resum

 • Pas 1: Decideixi el tema

  La temàtica general del congrés és: “We Have the Talent. Now, Back to the Future of Supported Employment.

  Les propostes seran organitzades en 6 temes principals. Per a tenir una visió detallada dels temes i subtemes, les possibles matèries i temes transversals, revisi si us plau la secció TEMES. Quan enviï la seva proposta haurà de seleccionar també entre 3 i 5 paraules clau.

  Per a la revisió i avaluació de les propostes és de vital importància que seleccioni el tema adequat:

  • El Model de Drets Humans de la Discapacitat

  • La Persona en el Centre del Procés en el Treball amb Suport

  • Millorant les Pràctiques del Treball amb Suport

  • Cap al Futur del Treball amb Suport

  • Construint Aliances Sòlides

  • Educació amb Suport al llarg de la vida

  Temes transversals:
  • SEQF (Marc de qualitat del Treball amb Suport)
  • Millorant el Treball amb Suport
  • Sostenibilitat – Agenda 2030 (ODS)
  • Tecnologia i Inteligència Artificial
  • Personalitzant els suports d'acord amb els Drets de les Persones amb discapacitat
  • Empreses i ocupadors inclusius
 • Pas 2: Decideixi sobre el tipus de sessió

  Els potencials presentadors hauran d'indicar la seva preferència en el tipus de sessió/presentació.

  El Comitè Científic es reserva el dret de decidir sobre la distribució final de les presentacions i el tipus de sessió assignat.
   
  TIPUS DE SESSIÓ DESCRIPCIÓ / DURADA
  Taller / Sessió pràctica (30 o 45 min) Sessió interactiva
  Activitats
  Preguntes i respostes
  Combinació de presentacions orals amb mitjans digitals, xarxes socials, vídeos
  (30 o 45 minuts)
  Presentació (30 min) Presentacions Orals
  Preguntes i respostes
  (30 minuts)
  Presentació d'informes / Recerques (30 min) Presentacions orals seguides de discussió (30 minuts)
  Pòsters (exposició permanent de projectes i iniciatives)

  *Atès que volem donar un paper essencial als autogestors i a l’autorepresentació en el 15è Congrés de la EUSE, suggerim organitzar tallers especialment dissenyats per a persones amb discapacitat.

  Tingui en compte que si envia una proposta de taller o sessió pràctica adreçada a autogestors/persones amb discapacitat, se li requerirà adaptar-ho en accessibilitat cognitiva (Lectura Fàcil, Suports visuals, …) d'acord amb les normes i estàndards vigents.

  Es convida a l'enviament de propostes a un ampli rang d'agents en el camp del Treball amb Suport i la inclusió laboral: professionals, responsables, supervisors, investigadors, estudiants, persones amb discapacitats, persones en situacions desfavorables, ocupadors, actors polítics.

  S'aplicaran els següents criteris de selecció a les presentacions:
  • Rellevància per als temes del congrés
  • Projectes creatius i innovació
  • Experiència dels presentadors a implicar l'audiència
  • Impacte en les polítiques i les pràctiques
  • Claredat i llegibilitat

  Les propostes que siguin simples ressenyes sobre projectes o organitzacions seran rebutjades.

  La decisió del comitè de selecció serà inapel·lable.


  Per a enviar la seva proposta completi si us plau tota la informació requerida a través del formulari d'enviament abans del 18 de desembre de 2023 (a les 23:59h CET).

  SI US PLAU, TINGUI EN COMPTE QUE TOTES LES PROPOSTES I RESUMS HAN D'ESTAR ESCRITS I PRESENTATS EN EL LLENGUATGE OFICIAL DEL CONGRÉS, QUE ÉS L'ANGLÈS.

 • Pas 3: Com enviar la seva proposta

  Tots els enviaments han de realitzar-se de manera electrònica a través del sistema d'enviament publicat en la pàgina web del congrés.

  Quan finalitzi el procés d'enviament hauria de rebre un justificant de recepció per email amb un número de referència. Si no ho rep, si us plau, contacti amb la secretaria científica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

  Podrà modificar el seu resum fins a la data de fi d'enviament a través del formulari en línia. Per a accedir als seus treballs prèviament enviats haurà d'utilitzar la seva adreça de correu electrònic i la contrasenya que hauria d'haver rebut per email després de l'enviament.

  S'enviarà la notificació d'acceptació o rebuig a la persona indicada com a persona de contacte. És responsabilitat d'aquesta persona comunicar-li-ho a la resta d'autors de la proposta si n'hi hagués.

  Si la proposta és acceptada el presentador haurà d'inscriure's en el congrés en el degut termini per a confirmar la seva participació i per a assistir al congrés a presentar la seva contribució. En cas contrari, la seva contribució es retiraria del programa final del congrés.

  Si us plau, indiqui a través del sistema qui serà la persona de contacte i qui serà l'autor presentador. Aquesta/es persona/es rebran les notificacions.

  Si vostè requereix assistència o té alguna consulta sobre el procés d'enviament si us plau, contacti amb la secretaria científica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
   
  Descripció del procés d’enviament:
  • Els camps amb asterisc són d'emplenament obligatori.
  • Inclogui les dades de la persona de contacte en la primera pàgina. En la següent pàgina podrà incloure els detalls de la seva proposta.
  • Pegui el títol en el camp indicat per a això.
  • Seleccioni entre 3 i 5 paraules clau.
  • Pegui el seu resum en el camp de text indicat per a això.
  • Seleccioni entre 1 i 3 sub-temes que estiguin compresos dins d'un mateix tema principal.
  • Seleccioni la seva preferència de presentació.
  • Pugi una imatge/fotografia del presentador.
  • Completi la informació addicional requerida.
   • Públic destinatari
   • Proporcioni experiències i exemples de presentacions anteriors en públic fetes per vostè mateix o la seva organització (tingui en compte que aquesta pregunta és de naturalesa informativa i no està pensada com un criteri de selecció restrictiu)
   • Proporcione dos referencias de eventos anteriores en los que usted o su organización haya realizado una presentación
   • RESUM DE LA PRESENTACIÓ: Objectius plantejats i resultats pràctics de la presentació (fins a 300 caràcters)
   • What transformative impact will my session have for the attendees? 
   • Què em motiva a participar en aquest congrés?
   • Requisits tècnics: Si us plau, indiqueu les necessitats tècniques requerides per a la vostra sessió
   • Necessitats d'accessibilitat/Adaptacions: Indiqueu si teniu algun requisit específic d'accessibilitat necessari per fer la vostra presentació, com ara lletra gran, intèrpret de llengua de signes, etc. (o qualsevol altra mesura d'accessibilitat)
  • En la següent pàgina podrà llistar als diferents autors de la proposta. Revisi acuradament la correcció ortogràfica de tots els noms, ja que aquesta serà la informació que s'utilitzarà per a elaborar el programa.
  • No podrà salvar o guardar la informació a meitat del procés d'enviament, però una vegada que hagi finalitzat el procés sí que podrà accedir novament a realitzar modificacions, si el necessités, sempre abans de la data fixada com a data de fi d'enviament de les propostes. Després d'aquesta data no s'acceptaran modificacions.
  • La recepció del seu enviament s'acusarà mitjançant un correu electrònic.

  Si us plau, tingui en compte: L'enviament de propostes a través del formulari és obligatori. Si vostè necessitarà algun format d'enviament alternatiu o ajustos raonables en el mateix si us plau, enviï un email a la secretaria de la conferència: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Política de cancel·lació

Si us plau, no enviï una proposta si no té seguretat de poder assistir al 15è Congrés de la EUSE per a realitzar la presentació.

Si la seva presentació és acceptada, però sorgeixen circumstàncies que li impedeixen assistir li demanem que en primer lloc consulti si algun dels co-autors pot presentar-la. Si us plau, notifiqui qualsevol canvi de presentador/a o la possible cancel·lació, si aquesta és inevitable, a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Més informació

Els organitzadors es reserven el dret de fer canvis en el programa del congrés.

Si us plau, contacti amb els organitzadors del congrés en cas que tingui qualsevol problema o consulta general: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Si us plau, contacti amb la secretaria científica en cas que tingui qualsevol problema o consulta relacionada amb el procés d'enviament de propostes: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.